Η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη έφερε ξανά στο φως την υπόθεση θανάτου ενός 18χρονου πυγμάχου που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2000 μετά από θανατηφόρα χτυπήματα του Τάσου Μπερδέση στο ρινγκ.

Όπως μετέδωσε το Mega, δημοσιεύοντας και το σχετικό βίντεο, o Τάσος Μπερδέσης, που εκτελέστηκε σήμερα το πρωί στη Βάρη, είχε σκοτώσει με τρεις γροθιές τον συναθλητή του, Θανάση Μηλιόρδο σε φιλικό αγώνα στην Πάτρα. Ο άτυχος αθλητής νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ αλλά έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από έξι μέρες.

Η οικογένεια του 18χρονου απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αδερφός του, ορισμένοι από τον ομοσπονδία τους έβαζαν εμπόδια.

«Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας, εννοώ μη μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μη το ένα, μη το άλλο. Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δεν βγάλαμε ποτέ άκρη» ανέφερε στο Mega, ο αδερφός του Μηλιόρδου.

Το όνομά του εμπλέκεται σε υποθέσεις της νύχτας

Το 2006 το όνομα του Τάσου Μπερδέση εμπλέκεται στην υπόθεση των νονών της Πάτρας και στα 24 χρόνια του, γίνεται φυγόδικος.

«Τα έχασα, γιατί δεν ήξερα τίποτα και αποφάσισα, ύστερα και από την προτροπή των δικών μου ανθρώπων να κρυφτώ, ώστε να μην μπορεί να με βρει κανείς. Εκεί που ήμουν ένας αθλητής με σημαντικές διακρίσεις κατάφερα να γίνω φυγόδικος, λες και ήμουν εγκληματίας. Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να ζήσω» είχε πει ο ίδιος.

Ο διεθνής πυγμάχος αθωώνεται τελικά αλλά λίγα χρόνια μετά, το 2009, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός επιχειρηματία που είχε ανοιχτούς λογαριασμούς. Συλλαμβάνεται και παραμένει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου για 4 μήνες, ωστόσο αθωώνεται.