Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν.

Την επομένη ημέρα της δολοφονίας ζητήθηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπως και από άλλες φυλακές της χώρας, λίστα με τους αποφυλακισθέντες του τελευταίου χρόνου που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του καναλιού, η ΕΛΑΣ επιχειρεί να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα από τις φυλακές καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις και η μία συμμορία γνωρίζει τη δράση της άλλης.

Στην Αλικαρνασσό τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετοί Γεωργιανοί κρατούμενοι, ανάμεσα σε οποίους υπάρχουν και δράστες που έχουν καταδικαστεί για ληστείες με καλάσνικοφ, αλλά και βίαιες ληστείες όπως αυτές που διέπρατταν μέλη της συμμορίας που «σιδέρωνε» τα θύματά της.

Στο μεταξύ γίνεται προσπάθεια ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου το διάστημα που διαπράχθηκε το έγκλημα στην περιοχή.

Τι κατέθεσε ο Γεωργιανός που συνελήφθη στον Έβρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο Γεωργιανός που ανακρίθηκε στη ΓΑΔΑ για ενδεχόμενη εμπλοκή του στο έγλκημα, φέρεται να απαντούσε με τη φράση «αφήστε με να το σκεφτώ» στις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι του ζητούσαν να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τα γεγονότα στα Γλυκά Νερά.

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν τα αποτελέσματα από το DNA, πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή ή μη του Γεωργιανού στη ληστεία και στον φόνο της 20χρονης.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στο σπίτι αποτυπώματα και DNA που χαρακτηρίζονται «αξιοποιήσιμα», χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προκύψει ταύτισή τους με στοιχεία σεσημασμένων κακοποιών.

Η συμπληρωματική κατάθεση του 32χρονου πιλότου θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς εκτιμάται ότι, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως είναι πια σε θέση, με πιο ξεκάθαρο μυαλό, να αναφέρει κρίσιμες λεπτομέρειες.

Το μήνυμα του 32χρονου πιλότου

Την πεποίθηση ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία εξέφρασε σε νέο του μήνυμα ο 32χρονος πιλότος. «Είναι απίστευτη η στήριξη που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες, τα οποία όμως, χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα. Οι πληροφορίες είναι πολλές και αξιολογούνται».

Αυτό που επισήμανε είναι η πολυπλοκότητα της ερευνάς των Αρχών.

«Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και σε μένα μεταφέρονται αυτά τα οποία έχουν αξία».