Προθεσμία πήραν από τον ανακριτή Βέροιας, στον οποίο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες για τη «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, είναι ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της «φονικής» νταλίκας που χθες το πρωί προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα εκτελούνταν έργα, σκορπίζοντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, ανάμεσα στους οποίους και δύο μικρά αδέλφια.

Ο Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του
Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει»
τελείως τα φρένα του οχήματος,πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο, Τρίτη, στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Βέροιας, η οποία απήγγειλε τις σε βάρος τους κατηγορίες και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Στο μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.