Σοκάρουν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη χθεσινή καραμπόλα των 35 οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.

Η χθεσινή τραγωδία κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα, ενώ 32 συνολικά τραυματίστηκαν. Οι φωτογραφίες καθηλωτικές. Ο δρόμος γέμισε με άμορφες μάζες. Αυτοκίνητα στραπατσαρισμένα, κάποια ακόμα και κομμένα στη μέση να μαρτυρούν το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο 39χρονος Ρουμάνος, οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το δυστύχημα, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Βέροιας. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Ο Ρουμάνος υποστήριξε ότι είχε πρόβλημα με τα φρένα του για 23χλμ., το οποίο προέκυψε από την υπερθέρμανση των φρένων του από τις συνεχείς στροφές. Σύμφωνα με την αστυνομία, νταλίκα με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας που οδηγούσε ο 39χρονος, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία παρέμεναν ακινητοποιημένα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, λόγω εκτέλεσης έργων. Φωτιά, που ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση, τύλιξε τη μοιραία νταλίκα στις φλόγες όπως κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος και το σημείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Επί τόπου έσπευσαν δεκάδες περιπολικά της Αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών.