Ο 39χρονος ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα στην Εγνατία, σκοτώνοντας πέντε άτομα, είχε και συνοδηγό έναν 46χρονο ομοεθνή του.

Όπως επιβεβαίωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ο 46χρονος συνοδηγός εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στο Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, όπου έδωσε κατάθεση, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο 39χρονος συμπατριώτης του περί «σπασμένων φρένων» στο βαρύ όχημα που οδηγούσε.

Ο 46χρονος συνοδηγός φέρεται να δήλωσε ότι εγκατέλειψε-τραυματισμένος και υπό το βάρος του σοκ που υπέστη- την νταλίκα μετά τη φονική καραμπόλα, τρέχοντας προς τα παρακείμενα χωράφια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά το τραγικό συμβάν, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα πρόσωπο να βγαίνει από τη μοιραία νταλίκα, θεωρώντας όμως αρχικά ότι επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Όπως προκύπτει τώρα, το άτομο αυτό που βγήκε από το φορτηγό φέρεται να ήταν ο 46χρονος συνοδηγός, ο οποίος -κατά δήλωσή του- περιπλανήθηκε πεζός για αρκετές ώρες, φτάνοντας μέχρι την Πιερία, όπου σε κάποιο ορεινό χωριό του νομού ζήτησε βοήθεια. Τελικά οδηγήθηκε στη Βέροια, όπου κατέθεσε στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος δεν κρατείται και οι ισχυρισμοί του εξετάζονται.