Συγκλονίζει η καραμπόλα που έγινε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, η οποία κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα και τραυμάτισε δεκάδες άλλα.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγα λεπτά μετά την τραγωδία σοκάρουν. Η νταλίκα, που προκάλεσε το δυστύχημα φλέγεται, άνθρωποι βίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους, ενώ όσοι δεν έχουν τραυματιστεί προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Ο 39χρονος ρουμάνος οδηγός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο Ρουμάνος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα των φρένων της νταλίκας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών θα κληθεί να λογοδοτήσει σήμερα στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απολογίες.