Με τις έγγραφες εξηγήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη μπαίνει στην τελική της ευθεία η εισαγγελική έρευνα που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο ηθοποιός ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων επέλεξε να μην εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα, όπως είχε δικαίωμα, αλλά να απαντήσει, μέσω του συνηγόρου του, με έγγραφο υπόμνημα σε όσα του αποδίδονται.

Παράλληλα, ο γνωστός πρωταγωνιστής πρότεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες από τον εισαγγελικό λειτουργό συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε γυναίκα μάρτυρας η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα αλλά και στη σχέση της με τον ηθοποιό.

Μετά τις εξηγήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση


Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί κατάθεση μετά τις καταγγελίες σε βάρος του τριών συναδέλφων του.

Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον ηθοποιό για βιασμό που τελέστηκε το 2008 , μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Ο 59χρονος , ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, αρνείται όσα του αποδίδονται και φέρεται να περιγράφει διαφορετικά περιστατικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.