Τα βασικά επιχειρήματα που είχε αναπτύξει και κατά το πρωτόδικο δικαστήριο, επανέλαβε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, απολογούμενος ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που εξετάζει, σε δεύτερο βαθμό, την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την 38η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο Π. Σαξώνης αναφέρθηκε στον ρόλο του συγκατηγορούμενού του, πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, τονίζοντας ότι μαζί του σχεδίασε την υπεξαίρεση, για την οποία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ήταν ενήμερος κι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Υπολόγισε δε το συνολικό ύψος των υπεξαιρεθέντων σε 22 εκατ. ευρώ.

Στο πρώτο σκέλος της απολογίας του, που είναι σε εξέλιξη, ο άλλοτε υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Μ. Λεμούσια, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Β. Παπαγεωργόπουλου.

Όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, κατονόμασε τον αείμνηστο Σταμάτη Καραμανλή, τον οποίο γνώριζε από παλιά, ως τον άνθρωπο που τον έφερε σε επαφή με τον Μ. Λεμούσια.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας τού ζήτησε να βρει τρόπο εκταμίευσης χρημάτων για την ενίσχυση της «Αναγέννησης», της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείτο ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε κατά την απολογία του, ο ίδιος είχε επιφυλάξεις, οι οποίες, όμως, κάμφθηκαν από τις διαβεβαιώσεις που τού παρείχε ο πρώην γενικός γραμματέας.

«Μου είπε “όσοι ξέρουν θα ξέρουν, μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο, προχώρα. Τα λεφτά είναι πολλά, κι ο δήμαρχος παίρνει. Φυσικά δεν πρέπει να ξέρει από πού προέρχονται, ούτε ποιος είναι ο Σαξώνης”» ανέφερε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έπαιρνε το 10% των υπεξαιρεθέντων χρημάτων και τα υπόλοιπα τα παρέδιδε «μία με δύο φορές τον μήνα, σε μικρές μαύρες σακούλες, στον Μ. Λεμούσια».

Στην αρχή της απολογίας του, ο κατηγορούμενος μίλησε για τις οικογενειακές του καταβολές, την επαγγελματική του διαδρομή, τη δραστηριότητά του στους χώρους της διασκέδασης, τον αθλητισμό και τις κατασκευές. Όπως είπε, από την ενασχόλησή του με τα νυχτερινά μαγαζιά έχασε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο νυχτερινό μαγαζί «Μπουμ», όπου ο ίδιος ήταν υπεύθυνος, και στο οποίο εμφανίζονταν για κάποιες μέρες η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας. «Η συμφωνία μας με τη Βίσση ήταν για 35.000 ευρώ τη νύχτα για όλο το επιτελείο της, αλλά μας έκοβε παραστατικό για 8.400 ευρώ» υποστήριξε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.