Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο δικαστήριο Ρεθύμνου στον ιερέα που σε αγιασμό νηπιαγωγείου του Ρεθύμνου παρότρυνε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν μάσκα.

Όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ  ο ιερέας αρνήθηκε να απολογηθεί καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή της δίκης λόγω της απουσίας του δικηγόρου του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ιερέας χαρακτήρισε απόρριψη της αναβολής «αντισυνταγματική και το δικαστήριο παράνομο».

Απευθυνόμενος προς την έδρα δήλωσε πως έκανε το καθήκον του, δεν νιώθει τύψεις, ενώ τόνισε με έμφαση ότι δικάζεται ο Χριστός.

Ο ιερέας μαζί με ένα ακόμη συνάδελφό του εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς μάσκα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από την έδρα. Επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας αλλά του επισημάνθηκε πως εάν δεν φορέσει τη μάσκα θα έχει και νέα κατηγορία.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο και συνέχισε μετά, αφού πρώτα ο ιερέας φόρεσε τη μάσκα του. Βέβαια προχθές κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα φορούσε κανονικά τη μάσκα.

Κατά την ομιλία του στο νηπιαγωγείο μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο ιερέας ανέφερε ότι τα ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά μέσα μαζικής εξαπάτησης.

«Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό βίντεο: