Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης βρίσκεται σήμερα η 35χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. Η νεαρή γυναίκα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας. Αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν η κατηγορούμενη θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή ή όχι.

Η 35χρονη φέρεται να κρατά αρνητική στάση. «Είναι απόμακρη και αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα, σαν να μην την αφορούν τα στοιχεία της δικογραφίας. Η ίδια θα αποφασίσει αν θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα της θέσει ο ανακριτής» σύμφωνα με τον συνήγορο της Σάκη Κεχαγιόγλου ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Τα στοιχεία που δένουν την δικογραφία

Ωστόσο, οι αρχές θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους ισχυρά στοιχεία που «δένουν» την δικογραφία μεταξύ των οποίων η τηλεκάρτα, που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση, αλλά και η περούκα που φέρεται να φορούσε η «βιτριολίστρια». Πρόκειται για αντικείμενα που βρέθηκαν στην τσάντα της κατηγορούμενης την ώρα της σύλληψης της και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρώντας να εξηγήσουν το λόγο που κράτησε τα ενοχοποιητικά στοιχεία κάνουν λόγο για τρόπαια.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και τα ρούχα που κατασχέθηκαν στο σπίτι της κατηγορούμενης καθώς στα εργαστήρια αναζητούν πιθανά ίχνη από το βιτριόλι.

Τα κινητά της κατηγορούμενης και της 34χρονης Ιωάννας εξακολουθούν να εξετάζονται, από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να αποκρυπτογραφήσουν ενδεχόμενες «ύποπτες» επικοινωνίες ή μηνύματα που να σχετίζονται με την υπόθεση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα μόλις μπήκε στο κάδρο των υπόπτων τέθηκε υπό στενή τηλεφωνική παρακολούθηση από την οποία δεν φαίνεται να διαπιστώθηκε ότι στις συζητήσεις της αναφερόταν στην επίθεση με το βιτριόλι ενώ χρησιμοποιούσε και το viber.

Ήδη, από το ιστορικό του κινητού της κατηγορούμενης προκύπτει η προσπάθεια αναζήτησης περούκας ωστόσο εξακολουθεί να ελέγχεται από πού αγοράστηκε και με ποιο τρόπο, όπως και το βιτριόλι. Επιπλέον, αρμόδιες πηγές λένε  πως με αφορμή τη μαρτυρία γείτονα της Ιωάννας, σύμφωνα με την οποία μια μαυροφορεμένη γυναίκα παρακολουθούσε την πολυκατοικία της τον περασμένο Ιανουάριο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για την κατηγορούμενη που οργάνωνε μήνες νωρίτερα την επίθεση της. Άλλωστε, η γυναίκα φέρεται να παρακολουθούσε με εμμονή την Ιωάννα έχοντας ακόμη και ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

Πάντως, οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει την περίπτωση η 35χρονη να είχε συνεργό και για το λόγο αυτό εξακολουθούν να ερευνούν πρόσωπα τόσο από το  οικογενειακό, προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της κατηγορούμενης όσο και του θύματος.

Επίθεση με βιτριόλι: Εμμονή και με μία μελαχρινή φέρεται να είχε η 35χρονη

Κεχαγιόγλου για επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη αρνείται να φάει, μάτωσε τους καρπούς της από τις χειροπέδες

Επίθεση με βιτριόλι: Ο διάλογος της 35χρονης με το θύμα για το επίμαχο αίτημα φιλίας

Επίθεση με βιτριόλι – Το σημείωμα της 35χρονης: «Κάποια του κολλάει»