Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Κατάκολου, για την οργάνωση επιχείρησης μεταφοράς ενός 39χρονου από τις Φιλιππίνες, που ήταν μέλος πληρώματος του πλοίου Urban Ever.

Το συγκεκριμένο πλοίο ταξίδευε από την Ριέκα της Κροατίας για τον Πειραιά γεμάτο με δεκάδες κοντέϊνερ. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ο 39χρονος ναύτης φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια από πτώση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Άμεσα ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε σήμα για βοήθεια από τα ανοιχτά της Ζακύνθου, για μεταφορά του ναύτη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων έδωσε εντολή για να προσεγγίσει το πλοίο στο Κατάκολο όπου το ρυμουλκό Αλφειός, ανέλαβε να πλησιάσει στο πλοίο στα ανοιχτά του λιμανιού και να παραλάβει τον τραυματία.

Όμως τότε φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του και να σβήνει η αναπνοή του. Φτάνοντας στο λιμάνι όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ναύτης εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των διασωστών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr θα διαταχθεί νεκροψία- νεκροτομή για να φανούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας πρόκειται να μεταφερθεί η σορός του, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.