Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται έως αυτήν την ώρα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό φορτηγού με λαθρομετανάστες το οποίο άρπαξαν δύο ένοπλοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, αφού τούς αφόπλισαν, στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση είχε στηθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, η οποία είχε πληροφορίες πως φορτηγό με περίπου 50 λαθρομετανάστες θα περνούσε με κατεύθυνση την Κόρινθο.

Μόλις ο οδηγός εντόπισε τους αστυνομικούς εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε. Έτσι ένας από τους αστυνομικούς ανέλαβε να το οδηγήσει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.

Η επιχείρηση είχε όμως απρόσμενη εξέλιξη καθώς στο ύψος του Ασπροπύργου δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ έκλεισαν το δρόμο και πυροβόλησαν στον αέρα. Ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς, τους κατέβασαν από το φορτηγό και τους αφόπλισαν και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο δράστες πήρε το φορτηγό ενώ ο άλλος έφυγε με το ΙΧ.

Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στη σύλληψη του δράστη που είχε διαφύγει με το αυτοκίνητο ενώ ο δεύτερος ακόμα αναζητείται.

Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί εξουδετερώθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.