Ένας άνδρας συνελήφθη κι άλλος ένας αναζητείται ακόμα μετά την ακινητοποίηση φορτηγού με λαθρομετανάστες ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο ένας εκ των δύο δραστών που επιχείρησε να διαφύγει με ΙΧ ενώ οι αρχές αναζητούν τον δεύτερο που διέφυγε με το φορτηγό.

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες βράδυ, όταν η Διεύθυνση Αλλοδαπών εντόπισε φορτηγό με τουλάχιστον 50 λαθρομετανάστες στην περιοχή του Ασπροπύργου με κατεύθυνση την Κόρινθο. Όταν οι αστυνομικοί το προσέγγισαν ο οδηγός το εγκατέλειψε.

Ωστόσο έπειτα από λίγη ώρα εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα, ακινητοποίησαν το φορτηγό κι ανάγκασαν τους αστυνομικούς που το συνόδευαν να παραδώσουν τα όπλα τους.  

Ο ένας έφυγε με το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες και ο δεύτερος με το ΙΧ με το οποίο είχαν στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς.

Ο δεύτερος δράστης έχει συλληφθεί ενώ για τον πρώτο βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό. Άφαντο παραμένει και το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες.