Στην περιοχή του Χαϊδαρίου επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του φορτηγού που μεταφέρει περισσότερους από 50 λαθρομετανάστες, μετά την επιχείρηση-φιάσκο στην Κόρινθο.

Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να εντοπίσουν το φορτηγό και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουν να συλλάβουν και τον οδηγό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ήδη, για την υπόθεση έχει γίνει μία σύλληψη. Πρόκειται για έναν Ιρακινό, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο έστησαν ενέδρα οι δουλέμποροι στους αστυνομικούς, στον Ασπρόπυργο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και στην προσαγωγή ενός Ινδού, ο οποίος εκτιμάται ότι έλαβε μέρος στην επιχείρηση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, που εξελίχθηκε σε φιάσκο, ξεκίνησε μετά από σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα, ότι πλοίο που μετέφερε λαθρομετανάστες επρόκειτο να «δέσει» στην Κόρινθο.

Σε μπλόκο που έστησαν οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν ένα φορτηγό που μετέφερε τους λαθρομετανάστες και ανέλαβαν να το οδηγήσουν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη. Της σύλληψης διέφυγε τόσο ο οδηγός του φορτηγού όσο και ο διακινητής που ακολουθούσε με αυτοκίνητο.

Οι δύο δουλέμποροι όμως «επέστρεψαν» δριμύτεροι. Έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς στο ύψος του Ασπρόπυργου, τους ακινητοποίησαν πυροβολώντας στον αέρα, τους κατέβασαν από το φορτηγό, τους αφόπλισαν και εξαφανίστηκαν ο ένας οδηγώντας το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες και ο δεύτερος οδηγώντας ένα ΙΧ.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιρακινό οδηγό του αυτοκινήτου. Μέσα στο όχημα μάλιστα, εντοπίστηκαν και τα δύο υπηρεσιακά περίστροφα που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του φορτηγού και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται.