Ζητήματα γενικά της μεταναστευτικής ροής προς την Ελλάδα και ειδικά του «ηλεκτρισμένου» κλίματος, που επικρατεί εσχάτως στην περιοχή του Αγίου Παντελήμονα, συζητήθηκαν νωρίς το απόγευμα σε συνάντηση κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και εκπροσώπων μεταναστευτικών και προσφυγικών οργανώσεων με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της κίνησης «Ελεύθερη Αττική», Αλ. Αλαβάνο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καπάταη.

Στη συζήτηση τέθηκαν ο μεταναστευτικός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ της Ε.Ε., που υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση, το πολιτικό άσυλο για τους πρόσφυγες και η ανάγκη ύπαρξης υποδομών από την Πολιτεία -ιδιαίτερα ξενώνες- ώστε να μη παρατηρείται το φαινόμενο πολλών στοιβαγμένων άστεγων προσφύγων και μεταναστών σε πλατείες του κέντρου και ευρύτερα του 6ου Διαμερίσματος, γεγονός που οδηγεί σε συγκρούσεις με τους κατοίκους.

Επιπλέον, συζητήθηκαν η αύξηση της εγκληματικότητας και κυρίως του εμπορίου των ναρκωτικών και του trafficking, που -όπως καταγγέλθηκε- δεν αντιμετωπίζονται από την αστυνομία.