Στην φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα οι δυο 30χρονοι που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση η αστυνομία, στους δύο κατηγορούμενους αποδίδονται συγκεκριμένες πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις που εντάσσονται σε «διεθνές σχέδιο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών».

Συγκεκριμένα, τους αποδίδεται η αποστολή παγιδευμένου πακέτου -τρομοδέματος- στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο το οποίο δεν έφθασε ποτέ στον παραλήπτη του, καθώς ανεφλέγη στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου, η βομβιστική επίθεση -με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού- στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 7 Ιουνίου, ενώ τους αποδίδεται συμμετοχή και στην ανατίναξη του αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο ‘Αργος στις 12 Ιουνίου.

Για την υπόθεση των δύο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα πριν περίπου ένα μήνα και με βάση αυτό ξεκίνησε την παρακολούθηση τους.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον ανακριτή, αναφέρεται ότι λίγο πριν να συλληφθεί, ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους πέταξε σε κάδο απορριμάτων στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης σκισμένο σε πολλά κομμάτια σχέδιο προκήρυξης, η οποία φέρεται να ήταν ίδια με αυτή που δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό μέσο για την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής ενέργειας σε βάρος του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Και οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο του ενός, Κώστα Παπαδάκη, η προφυλάκιση του εντολέα του είναι άδικη καθώς θεωρεί «διογκωμένο» το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του.