Στον εφέτη-ειδικό ανακριτή απολογούνται οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο 30χρονοι συνδέονται με τις τέσσερις πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο Φοίνικας».

Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη.

Η δεύτερη αφορά την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος.

Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, στις 26 Ιουνίου και η τέταρτη ενέργεια αφορά την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, που ανεφλέγη στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αποτυπώματα ενός εκ των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν στο χειρόγραφο προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή του φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για το χειρόγραφο που εντοπίσθηκε σε κάδο απορριμμάτων σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, σκισμένο σε 49 κομμάτια.