Πρόβλημα λειτουργίας μπορεί να αντιμετωπίσει το ΤΕΙ Ηπείρου, μετά την αναστολή προσλήψεων, όπως ορίζεται σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος. Έτσι υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα εκπαίδευσης των φοιτητών.

Στην εγκύκλιο του κ. Πανάρετου τονίζεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του μνημονίου του ΔΝΤ, αναστέλλεται η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων του τετραετούς προγραμματισμού, όσων μένουν κενές από παραίτηση ή συνταξιοδότηση, είτε βρίσκονται στα δύο πρώτα στάδια έγκρισης προκήρυξης».

Από το ΤΕΙ Ηπείρου μιλούν για «ακρωτηριασμό και συρρίκνωση του ιδρύματος. Έγιναν προσλήψεις στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και εξαιρέθηκαν τα ΤΕΙ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικού προσωπικού που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης πλήρωσης θέσεων -περίπου 80- οι οποίες εξαιτίας της εγκυκλίου αναστέλλονται».

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την έκτακτη Σύνοδο Προέδρων που θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη. Αν δεν αυξηθούν τα κονδύλια προς το ΤΕΙ Ηπείρου και δεν προσληφθεί νέο προσωπικό, τότε θα κινδυνεύσει η ομαλή λειτουργία του.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οφείλονται χρήματα προς διάφορες κατηγορίες εργαζομένων.

Πηγή: proinoslogos.gr