Ούτε στο νοσοκομείο για ιατρική επίσκεψη δεν μπορούν να πάνε πλέον οι πολίτες με τα αυτοκίνητά τους, αφού αποχωρώντας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να φύγουν με τζάμι σπασμένο ή με βεβαίωση παράβασης για παράνομη στάθμευση. Οι πιθανότητες να μη τους στοιχίσει ακριβά μια επίσκεψη στο νοσοκομείο, είναι ελάχιστες…

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα διαρρήξεων στα οχήματα που σταθμεύουν στον χώρο παρκινγκ απέναντι από το νοσοκομείο είναι αλλεπάλληλα, καθώς ο χώρος δε φυλάσσεται και όσοι βάζουν το αυτοκίνητό τους εκεί, το βάζουν με δική τους ευθύνη, όπως λέει και η ταμπέλα στην είσοδο του. Έτσι, καθημερινά οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου καλούνται να καταγράψουν περιστατικά διαρρήξεων αυτοκινήτων με τους δράστες να αναζητούν κυρίως χρήματα, αφού όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα «Πατρίς» αναγνώστρια, επιστρέφοντας από το χώρο των επειγόντων περιστατικών που βρισκόταν με συγγενικό της πρόσωπο, βρήκε το τζάμι σπασμένο αλλά δεν είχαν πάρει τίποτα από το αυτοκίνητο.

Τέτοια κρούσματα υπήρχαν και στο παρελθόν, αλλά, ήταν πολύ λιγότερα, καθώς στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο κινούνταν τακτικά τα άτομα της εταιρείας φύλαξης, αποθαρρύνοντας τους επιτήδειους διαρρήκτες να πλησιάσουν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δράστες είχαν συλληφθεί και με τη δική τους βοήθεια. Τώρα, αυτό είναι ανέφικτο, καθώς ο αριθμός των φυλάκων που απασχολούνται τον τελευταίο καιρό, δεν μπορεί να καλύψει ούτε το νοσοκομείο στο 100% των αναγκών του, όπως έχουν επισημάνει και στην εφημερίδα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Έξω… κλήση
Όσοι γνωρίζουν για τα περιστατικά αυτά, συνηθίζουν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους έξω από το πάρκινγκ, κατά μήκος του δρόμου, διακινδυνεύοντας να φύγουν με κλήση. Και αυτό το φαινόμενο είναι επίσης σχεδόν καθημερινό, αφού όταν υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα εκατέρωθεν του δρόμου, εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, καλείται η Δημοτική Αστυνομία και βεβαιώνει παραβάσεις στα σταθμευμένα οχήματα.

Ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου
Για την εξάλειψη των φαινομένων αυτών, ζητήθηκε η βοήθεια και συνδρομή του δήμου, τόσο από τον σύλλογο εργαζομένων όσο και από τους φύλακες του νοσοκομείου, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν ευθύνη φύλαξης του συγκεκριμένου χώρου, αλλά η παρουσία τους λειτουργεί ανασταλτικά για τους δράστες. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ζητήσει από τον δήμο Πύργου να κουρευτούν οι δάφνες ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με τον χώρο του παρκινγκ καθώς και να επιδιορθωθεί ο φράκτης, στα δύο ή τρία σημεία που έχει παραβιαστεί, αφού από εκεί βρίσκουν πρόσβαση οι δράστες στον χώρο του πάρκινγκ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ανταπόκριση από τον δήμο και έτσι οι πολίτες συνεχίζουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο με τα αυτοκίνητά τους, παίρνοντας πάντα ρίσκο για το που θα σταθμεύσουν. Έτσι κι αλλιώς, τα… έξοδα δε θα γλιτώσουν. Ή θα πληρώσουν την κλήση ή τη ζημιά. Και φυσικά, κανένας δεν μπορεί να τους δώσει μια λύση χωρίς… κόστος.

Πηγή: patrisnews.com