Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί

Κατονόμασαν ως πρωταγωνιστή δολοφονημένο συγκρατούμενό τους


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:54
04/09/2019
Αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί
1
loading

Τον δολοφονημένο μέσα στη φυλακή Άμπερ Μπάκο κατονόμασαν ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να «τρομάξουν» τον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τόσο οι δυο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας όσο ο φερόμενος ο φυσικός αυτουργός. Ακολουθώντας κοινή γραμμή οι δυο φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί στις απολογίες τους, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν καμία σχέση με την δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου γεγονός που επιβεβαίωσε και ο συγκατηγορούμενος τους ο οποίος εμφανίζεται να πάτησε τη σκανδάλη του όπλου.

Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας στην απολογία του επέμεινε πως πρόθεση του ήταν να τραυματίσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

«Να τον τραυματίσω ήθελα και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα» είπε και ανέφερε πως την εντολή για να πάει στο γραφείο του δικηγόρου έδωσε ο δολοφονημένος συγκρατούμενος του. Όπως εξήγησε ο ένας από τους κατηγορούμενους ως ηθικός αυτουργός το σχέδιο ανήκε στον Μπάκο και στόχος ήταν να αποσπάσουν χρήματα από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο τον οποίο εκπροσωπούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

«Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή για να τρομάξει τον Ζαφειρόπουλο. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος ο οποίος στη συνέχεια ενέπλεξε το όνομα του επιχειρηματία και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα» είπε.

Απολογούμενος ο δεύτερος κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία ζήτησε από το δικαστήριο να βρει την αλήθεια. «Να μάθει η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε… Η οικογένειά του, όμως, πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα» ανέφερε.

Στις 10 Οκτωβρίου, η πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, μπαίνει στην τελική της ευθεία με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar στο γουδι στο γουδι

    οι κοπριτες τα καθαρματα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει