Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι 11 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο λαθρεμπόριο φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στους 11 περιλαμβάνονται δύο γυναικολόγοι, ο ένας πανεπιστημιακός καθηγητής, ενώ εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και παράβαση του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Σύμφωνα με το salonicanews.gr, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, τόνισε ότι αύριο, ο σύλλογος, με επιστολή του προς την εισαγγελία, θα ζητήσει να ενημερωθεί επίσημα για την υπόθεση, ώστε να συγκαλέσει το πειθαρχικό του συμβούλιο. «Αν αυτά που συνέβησαν είναι όπως περιγράφονται, τότε έχουμε να κάνουμε και με παράβαση του νόμου και με παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας», τόνισε.

Ο κ. Τσάμης υπογράμμισε ότι το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου έχει επιβάλει ακόμη και ποινές αφαίρεσης αδειών εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και τόνισε ότι «η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού σώματος είναι πρώτιστο μέλημα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης».