«Όταν επιστρέψουμε είναι πολλοί αυτοί που θέλω να τους σφίξω το χέρι, να τους ευχαριστήσω, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας» δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένη η μητέρα του 15χρονου που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ανόβερο και μετά από μια σκληρή μάχη κατάφερε να σωθεί.

Η κ. Νίκη Βογιατζή δηλώνει ευγνώμων τη στιγμή που οι γιατροί τη διαβεβαιώνουν ότι η υγεία του γιου της Μανώλη εξελίσσεται καλά και ομαλά.

«Τα δάκρυα αγωνίας και απόγνωσης που μας έπνιγαν μέχρι να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι μας στο Ανόβερο και κυρίως μέχρι να χειρουργηθεί ο Μανώλης μας έγιναν δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Τώρα μπορούμε να είμαστε πλέον αισιόδοξοι» λέει η ευτυχής πια μητέρα στο Έθνος.

Η περιπέτεια της υγείας του 15χρονου ξεκίνησε ξαφνικά στις 25 Μαρτίου. Ξύπνησε με έντονη ζαλάδα και τα έβλεπε όλα διπλά. Μετά από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν αιμορραγία στο συριγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Όμως η επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα. Οι γονείς του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συγκεντρώσουν τα αναγκαία χρήματα για μια τέτοια επέμβαση.

Μαθητές έδωσαν τα λεφτά για την 5ημερη τους για να χειρουργηθεί ο Μανώλης.

Εκτός από την κινητοποίηση των συγγενών, φίλων και γειτόνων του 15χρονου ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η πράξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου του σχολείου των Δεμενίκων. Τα παιδιά εμφανίστηκαν στον διευθυντή τους λέγοντας του πως είχαν αποφασίσει να διαθέσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την 5ημερη εκδρομή τους προκειμένου να γίνει καλά ο Μανώλης.

«Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα και ένιωσα περηφάνια» δηλώνει ο Λυκειάρχης, κ . Φώτης Μαυρουδής. «Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που ως δάσκαλος νιώθεις ανακούφιση και δικαίωση, ότι αυτά τα παιδιά θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο», προσθέτει.