Δύο σπείρες που «ξάφριζαν» σπίτια στην Κέρκυρα εξάρθρωσε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας συνολικά πέντε άτομα -τρεις Έλληνες, ένα αλλοδαπό- ενώ αναζητούνται δύο ακόμα αλλοδαποί.

Έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 18 υποθέσεις διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία στην πρώτη περίπτωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος 24χρονου Αλβανού καθώς και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, για διακεκριμένες διαρρήξεις κατά συναυτουργία, καθώς και για απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Στη δεύτερη περίπτωση από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών σε βάρος δύο Ελλήνων 36 και 41 ετών για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν χθες το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν ο 24χρονος μαζί με τους συνεργούς του, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, τράπηκαν πεζοί σε φυγή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ραδιόφωνο αυτοκινήτου και άλλα αντικείμενα ενώ στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων, κυρίως σπιτιών, στην πόλη της Κέρκυρας, κατά τις οποίες ο 24χρονος από κοινού με τους δύο ακόμη συνεργούς την τελευταία εβδομάδα, αφαίρεσαν κοσμήματα, τηλεοράσεις και χρήματα μέρος, των οποίων βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου.

Οι τρεΙς αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ακόμη τεσσάρων διαρρήξεων που διέπραξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε σπίτια στην περιφέρεια της Κέρκυρας, από τα οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας 8.000 ευρώ περίπου.

Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Κάτω Κορακιάνα Κέρκυρας δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 41 ετών, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν περίπτερο.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως και χθες το πρωί οι δύο Έλληνες διέρρηξαν συνολικά τρία σπίτια και μία εμπορική επιχείρηση, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ αποπειράθηκαν ακόμη να διαρρήξουν εκτός από το περίπτερο, τέσσερα ακόμη σπίτια στην Κάτω Κορακιάνα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα με την οποία κινούνταν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών συνεργών του 24χρονου.