Μία συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα κατέληξε σε επεισόδια και μαζική πορεία στην πολύπαθη περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν τρεις Αφγανοί επιτέθηκαν σε 13χρονο παιδί Αλβανικής καταγωγής που καθόταν στην πλατεία, τραυματίζοντάς τον στα δάκτυλα με σπασμένο μπουκάλι.

Δύο Έλληνες, 19 και 24 ετών, προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 13χρονο, αλλά οι αλλοδαποί τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν με μαχαίρι αυτή τη φορά, τον ένα στο μηρό και τον δεύτερο στην κοιλιά. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Στη συνέχεια, κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου υπέβαλαν μηνύσεις.

Μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας, οι τρεις αλλοδαποί, 18, 22 και 23 ετών, που φέρονται να συμμετείχαν στο πρώτο επεισόδιο συνελήφθησαν και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Λίγο μετά το περιστατικό, περίπου 70 Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να φύγουν οι αλλοδαποί από την περιοχή τους.

Στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας Αφγανού στην οδό Αριστομένους 23 στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Η εμπρηστική επίθεση αποδίδεται από την αστυνομία, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.