«Δεν θέλω να δω αυτόν τον άνθρωπο ποτέ. Δεν θέλω… αυτό που μας έκανε δεν περιγράφεται. Μας χτύπησε και μας άφησε στο δρόμο να πεθάνουμε». Η μάνα των διδύμων που χτυπήθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας από τον ασυνείδητο οδηγό μοτοσικλέτας και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στην άσφαλτο, ξεσπάει και μιλάει μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Πρώτο Θέμα, για τη στιγμή του ατυχήματος, τα παιδιά της και τον δράστη.

«Το μόνο που θυμάμαι από εκείνη τη στιγμή είναι ότι κοιτούσα τα παιδιά μου ακίνητα, πεταμένα στον δρόμο», δηλώνει η Αννίσκα Ματσιουρόφσκα. Τα τραύματα της είναι νωπά, όμως δείχνει να μην τη νοιάζουν. Η κατάσταση της υγείας της κρίθηκε από την αρχή βαριά αλλά ελεγχόμενη. Έφερε κατάγματα στο πρόσωπο, θλάση στο θώρακα και ρήξη σπλήνας και γι’αυτό και χειρουργήθηκε.

Ο σύζυγος της βρίσκεται στο Παίδων, όπου νοσηλεύονται τα δύο της παιδιά. Το κορίτσι, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο αδερφός της εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, οι γιατροί κάνουν λόγο για σταδιακή βελτίωση της υγείας του.

«Πρέπει να ξαναγεννήσω τα παιδιά μου για να γίνουν όπως πριν» δηλώνει η Αννίσκα , η οποία προς το παρόν δεν θέλει καν να ασχοληθεί με τον άνθρωπο που έφερε σε αυτή την κατάσταση την οικογένεια της. «Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Θέλουμε πρώτα να ξαναείμαστε και οι τέσσερις μαζί και καλά στην υγεία μας και θα δούμε μετά τι θα κάνουμε».

«Ζητάμε συγγνώμη»

Ο πατέρας του 21χρονου υπαξιωματικού που χτύπησε και τραυμάτισε τα δίδυμα και τη μητέρα τους, υποστηρίζει ότι ο γιος του βρισκόταν σε μεγάλη φόρτιση πριν από το ατύχημα και γι’αυτό αντέδρασε έτσι.

«Λίγη ώρα πριν γίνει αυτό που έγινε, τηλεφώνησα στο γιο μου και του είπα πως μαχαίρωσαν τον άντρα της αδερφής του και χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Εκείνος, αφού πήρε την άδεια από το Ναυτικό, πήρε τη μηχανή και έφυγε κακήν κακώς από τη μονάδα του για το νοσοκομείο. Βρισκόταν σε τέτοιο πανικό, που δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα, ούτε τίποτα.

 Ήταν θολωμένος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έπρεπε να χτυπήσει όποιον βρέθηκε μπροστά του. Λυπούμαστε πάρα πολύ. Τους ζητάμε συγγνώμη. Πούλησα ήδη ένα οικόπεδο που είχα για να πληρώσω την εγγύηση του γιου μου. Ό,τι χρειαστεί η οικογένεια, αν και δεν έχουμε οικονομική άνεση, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά», καταλήγει ο πατέρας του υπαξιωματικού.