Δεκάδες χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 116.000 πακέτα τσιγάρα και 7.500 πακέτα καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνελήφθησαν πέντε ομογενείς ηλικίας από 28 έως 57 ετών κι ένας 54χρονος αλλοδαπός

Βασικός τροφοδότης-προμηθευτής των καπνικών προϊόντων ήταν 28χρονος ομογενής, ο οποίος προμήθευε τρία εκ των παραπάνω μελών, τα οποία με τη σειρά τους τα διέθεταν προς πώληση στο κέντρο της πόλης (στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αριστοτέλους).

Τα δύο μέλη της οργάνωσης επιτηρούσαν τους πώλησης των λαθραίων προϊόντων, καθώς και της φύλαξης οικίας – αποθήκης, που βρισκόταν σε απομονωμένη περιοχή του Φιλύρου και χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης των σχετικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπαίθριους χώρους του κέντρου της πόλης, οικία – αποθήκη στην περιοχή του Φιλύρου και άλλες οικίες διάφορων περιοχών τα εξής:

  • 116.700 πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
  • 7.887 λαθραίες συσκευασίες καπνού,
  • Το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ
  • 18 κινητά τηλέφωνα,
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • Πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε ένα από τα σπίτια υπήρχε κρυμμένη πόρτα που οδηγούσε σε «μυστικό» πέρασμα – κρύπτη, η οποία κατέληγε σε υπόγειο χώρο όπου απέκρυπταν τον κύριο όγκο των λαθραίων τσιγάρων.

Ο 28χρονος χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων αυτοκίνητο με πλαστή άδεια κυκλοφορίας και πλαστές πινακίδες, με τα στοιχεία όμως του οποίου έχει καταχωρηθεί και κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, άλλο πανομοιότυπο όχημα.

tsigara1 tsigara2 tsigara3 tsigara4 tsigara5 tsigara6 tsigara7 tsigara8