Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες μετά το 2010

«Θηλιά» η οικονομική κρίση


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
9:14
05/04/2012
Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες μετά το 2010
6
loading

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, που χτες το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

«Αυτοκτονώ για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου» ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκε να λέει χθες στις εννέα το πρωί ο συνταξιούχος, πριν τραβήξει τη σκανδάλη του.

Απόγνωση, αγανάκτηση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης.

Το 2011 εκτιμάται ότι οι Έλληνες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους ξεπέρασαν τους 450, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας ξεπέρασαν τις 600, με τη συντριπτική πλειονότητα να επικαλείται τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 1.730.

Η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες καταγράφεται συνεχώς από το 2009. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.

Στην Θεσσαλονίκη το 2009 έγιναν 55 απόπειρες ή τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, την επόμενη χρονιά 98 και άλλες 97 το 2011.

Στην Θεσσαλία το 2009 έγιναν 32 απόπειρες ή τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, 56 σημειώθηκαν το 2010 και 46 το 2011, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο υπερδιπλασιάστηκαν ανάμεσα στο 2009 και στο 2010.

Στην Αττική το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες πράξεις αυτοκτονίας, το 2010 αυξήθηκαν κατά 20 φθάνοντας στις 178, ενώ και το 2011 αυξήθηκαν πάλι κατά 20 φθάνοντας στις 198.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar RK

  Θλίψη και Σέβας

 2. avatar TAMARON

  η αυτοκτονια ΔΕΝ ειναι επιλογη !!!! θα'ταν καλυτερα να μαζευοντουσαν ολοι αυτοι και σαν μια γροθια να χτυπουσαν αυτους, και μονο αυτους, που τους εφεραν σε αυτο το σημειο !! δυστυχως ΟΥΤΕ με τις αυτοκτονιες ιδρωνουν τα αυτια καποιων .....

 3. avatar Ο Καθένας

  Ηθική αυτουργοί των δολοφονιών του λαού και της ισοπέδωσης του μέλλοντος μας, είναι όλοι όσοι μας οδήγησαν στο δρόμο του μνημονίου και εκείνοι που μας έβαλαν και μας «έδεσαν» μέσα σ΄αυτό.
  Ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών του λαού είναι :
  1. Εκείνοι οι δημοσιογράφοι, που μέσω του marketing και της πλύσης εγκεφάλου που έχουν επιβάλλει στον Ελληνικό λαό, από τους μεγαλοεπιχειρηματίες εργοδότες τους, τον οδηγούν σε απόγνωση και κατάθλιψη, υποχρεώνοντάς τον ταυτόχρονα να αποδεχτεί κάθε νέα «επιδρομή» στο εισόδημά του, τις κοινωνικές παροχές και τη ποιότητα ζωής του, με τη πρόφαση του «σκληρό μέτρο μεν, αναγκαίο δε».
  2. Οι πολιτικοί, που μας ενέταξαν σ΄ αυτή τη κατάσταση, που την επέβαλαν και που την υποστηρίζουν ακόμα.
  3. Οι υπάλληλοι του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος και εκπρόσωποι της ΤΡΟΙΚΑ, όπου με τη συνέργεια της κυβέρνησης, αντί να μας βοηθήσουν να παράγουμε αυτά που μπορούμε, μας αφαίρεσαν τη δυνατότητα παραγωγής και μας στραγγαλίζουν οικονομικά, λέγοντας από τη μία ότι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί απολύοντας κόσμο, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα αυξάνουν τη φορολογία σε απαγορευτικά επίπεδα. Είναι σα να μας λένε, τρέξτε μπροστά αλλά μας έχουν κλείσει το δρόμο και μας έχουν βγάλει τα παπούτσια.
  4. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι επέλεγαν τους πολιτικούς, που θα τους «εξυπηρετούσαν», τους «προωθούσαν» μέσω του marketing των ΜΜΕ και τους επέβαλαν ως υπουργούς. Εκείνοι με τη σειρά τους είχαν δημιουργήσει ένα κύκλωμα που με τη βοήθεια δημοσίων λειτουργών, που οι ίδιοι είχαν επιλέξει και τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά, «έστηναν» διαγωνισμούς για δημόσια έργα, τα οποία ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε πολλαπλάσια και τα πληρώνει ακόμα.
  ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ

  1. avatar Ο Καθένας

   ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 1700 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ, ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.

 4. avatar laloykas

  ποτε και που θα γινει η κηδεια για να παμε?

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Όλοι πρέπει να πάμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει