Στάχτη έγιναν 90 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης στο Βόλο. Κινητοποιήθηκαν 10αδες οχήματα και άνδρες, της Π.Υ. και του Δήμου Βόλου, ακόμα και εθελοντές, σύμφωνα με το e-volos.gr

Με τις εστίες φωτιάς σε Κατηχώρι, Ζαγορά και Ανήλιο Πηλίου, να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τρεις συλλήψεις, ολοκληρώθηκε το πύρινο θρίλερ που ξεκίνησε νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Πήλιο.

Πριν ακόμα “φουντώσουν” οι ζέστες και τρεις φωτιές σε τρία διαφορετικά σημεία, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα με πολλαπλές εστίες, έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πηλίο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εξ’ αυτών ξέσπασε στην Ζαγορά Πηλίου στις 12.05 και τέθηκε υπό έλεγχο, από τους 9 άνδρες της Π.Υ. Βόλου που επιχείρησαν στο σημείο με 3 οχήματα, στις 17.45, έχοντας κάψει 22 περίπου στρέμματα Καστανιές, Κυδωνιές και ξερά χόρτα.

Στις 12.30 ο θάλαμος επιχειρήσεων της Π.Υ. Βόλου δέχτηκε την δεύτερη κλήση, η οποία αφορούσε σε εστία στο Ανήλιο Πηλίου. 8 άνδρες με 3 οχήματα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, η οποία έκανε στάχτη 18 περίπου στρέμματα Αγριοκαστανιές και μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Η τρίτη και μεγαλύτερη πυρκαγιά, η οποία απείλησε και Ιερό Ναό, ξέσπασε στο Κατηχώρι στις 13.40. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και γρήγορα δεκάδες άνδρες με 10 περίπου οχήματα της Π.Υ., υδροφόρες του Δήμου Βόλου αλλά και εθελοντικές ομάδες, ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης.

Η φορά του αέρα, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής και τις πολλές εστίες, είχαν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ένας Ιερός Ναός και την παραλίγο εξάπλωση του μετώπου στο χωριό της Άλλης Μεριάς. Με τις υπεράνθρωπες ωστόσο προσπάθειες όσων επιχείρησαν, στις 19.45 περίπου, έχοντας κάψει 50 περίπου στρέμματα Καστανιές, Πλατάνια, Πουρνάρια και ξερά χορτά, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για προληπτικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εκ των συλληφθέντων παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσικο και ο τρίτος αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.