Μια από τις δεκάδες ανάλογες πράξεις που γίνονται καθημερινά στο πλαίσιο του «Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων», που, χθες το πρωί, πραγματοποίησε το 6ο ανταλλακτικό του παζάρι σε χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. στην οδό Κοραή.

Δεκάδες προϊόντα ανταλλάχθηκαν από τα μέλη του Δικτύου, ενώ την ίδια στιγμή μέσω Διαδικτύου και της ηλεκτρονικής σελίδας ανταλλάσσονται καθημερινά πλήθος υπηρεσιών. Τα μέλη έχουν ξεπεράσει τα 400 δείχνοντας τη δυναμική της πρωτοβουλίας και παράλληλα το ενδιαφέρον του κόσμου για ανάπτυξη μιας εναλλακτικής οικονομίας, σύμφωνα με τα haniotikanea.gr.

«Αυτή τη στιγμή εκτός από ρουχισμό, τρόφιμα, φρούτα, έχουμε και υπηρεσίες. Εχουμε λογιστές, καθηγήτριες διαφόρων ειδικοτήτων, εναλλακτικές υπηρεσίες. Το πιο σημαντικό, όμως, το συναίσθημα που αναπτύσσεται μεταξύ μας. Αισθάνεσαι μετέχοντας στο Δίκτυο ότι κάποιος είναι δίπλα σου, υπάρχει αλληλεγγύη, ο ένας βοηθάει τον άλλο. Ηταν κάτι που έλειπε. Ας έρθουν οι Χανιώτες, θα αισθανθούν πράγματα που θα τους βοηθήσουν να μπουν σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης», ανέφερε στους δημοσιογράφους η κα Αφροδίτη Φραγκομιχελάκη, ταμίας του Δικτύου.

Η κα Φραγκομιχελάκη μίλησε επίσης για τις ανταλλαγές υπηρεσιών, όπως αυτή με την ενοικίαση γκαρσονιέρας με αντάλλαγμα μαθήματα πιάνου, αλλά και την προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο και βρίσκεται σε καλό δρόμο να αποκτήσει δική του στέγη.