Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, προκειμένου να προλάβουν μια κρητική βεντέτα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές Χανίων μετά την άγρια δολοφονία ενός 25χρονου κτηνοτρόφου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», υπό το φόβο των αντιποίνων από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο 31χρονος δράστης, ο οποίος ήταν κοντοχωριανός του θύματος, εκτέλεσε τον 25χρονο κτηνοτρόφο με δύο πυροβολισμούς και στη συνέχεια αποπειράθηκε να σκοτώσει ένα ακόμη άτομο. Παραδόθηκε όμως και κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Έτσι, την ώρα που εκείνος οδηγείτο στις φυλακές, αστυνομικοί είχαν ζώσει τα σπίτια συγγενών του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι δύο άνδρες ήταν παλιοί γνώριμοι και διατηρούσαν βοσκοτόπια στην περιοχή του Ομαλού ωστόσο, φέρεται να είχαν κτηματικές διαφορές από το παρελθόν που τελικά οδήγησαν στον άδικο χαμό του 25χρονου. Αποπειράθηκε μάλιστα να σκοτώσει και τον μικρότερο αδερφό του θύματος, χωρίς να βρει το στόχο, καθώς τα σκάγια καρφώθηκαν στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.