Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ληστείας σε βάρος 66χρονου οδηγού και της 59χρονης συζύγου του, για την οποία συνελήφθη ένας  32χρονος άντρας, ενώ αναζητείται ο 30χρονος συνεργός του.

Στις 7 Ιανουαρίου οι δύο δράστες διέρρηξαν αρχικά σπίτι στην περιοχή του Φιλύρου, απ΄όπου αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.

Κατά τη διαφυγή τους στην επαρχιακή οδό Λαγυνών-Φιλύρου, μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα, λόγω υπερβολικής ταχύτητα και συγκρούστηκαν με διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το όχημά τους να εκτραπεί και να ακινητοποιηθεί.

Προφασιζόμενοι ότι χρειάζονται βοήθεια, οι δύο δράστες σταμάτησαν το όχημα που ακολουθούσε. Όταν ο 66χρονος οδηγός και η σύζυγός του σταμάτησαν για να δουν τι είχε συμβεί, οι δράστες, χτυπώντας τους αφαίρεσαν το αυτοκίνητό τους, εγκαταλείποντας στον τόπο του τροχαίου το δικό τους.

Ο 32χρονος πήγε στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας και κατήγγειλε ψευδώς ότι κάποιος του είχε κλέψει το αυτοκίνητό του, με στόχο να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς.

Δεν κατάφερε, όμως, να ξεγελάσει τις Αρχές, οι οποίες τον συνέλαβαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι στις 25 Δεκεμβρίου είχε διαρρήξει και ένα σπίτι στην περιοχή της Χαλάστρας.