Γιατί είναι στη φυλακή η Ηριάννα

Το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης για την 29χρονη


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
19:15
18/07/2017
Γιατί είναι στη φυλακή η Ηριάννα
69
loading

Δεν ήταν η πρώτη φορά που χθες το απόγευμα δικαστές απέρριπταν το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου συγκατηγορουμένου της, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το πρώτο «όχι» το άκουσαν οι δυο κατηγορούμενοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο την 1η Ιουνίου 2017 τους έκρινε ένοχους δείχνοντάς τους το δρόμο για τη φυλακή.

Η επίμαχη δικαστική απόφαση (2609/2017), η οποία αριθμεί περίπου 100 σελίδες και καθαρογράφθηκε πριν από λίγες ημέρες, καταγράφει το σκεπτικό των δικαστών το οποίο οδήγησε στην καταδικαστική τους απόφαση.

Στην απόφαση των δικαστών βαρύνει το μερικό γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί σε κινητό αντικείμενο και τα εργαστηριακά αποτελέσματα του DNA.

Το δικαστήριο κάνει αναλυτική αναφορά σε γεμιστήρα όπλου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μαζί με άλλο «ορφανό» οπλισμό. Όπως αναφέρει στην ακμή και στα χείλη του γεμιστήρα, εντοπίστηκε «βιολογικό υλικό του οποίου ο γενετικός τύπος STR ταυτίζεται ως προς τα κοινά STR που προσδιορίστηκαν με το γενετικό τύπο» της Ηριάννας.

Μάλιστα, οι δικαστές στο σκεπτικό τους εξηγούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος καταλήγει σε κλίμακα 1 προς 667.788.611, δηλαδή «δύναται να υπάρχουν το πολύ άλλα 8-9 άτομα με τον ίδιο γενετικό τύπο». Όπως υπογραμμίζει στην απόφαση του το δικαστήριο είναι «σχεδόν αδύνατον» να υπάρχει και δεύτερο άτομο με τα ίδια χαρακτηριστικά στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται να μέτρησαν οι δικαστές ήταν η σχέση που διατηρεί η 29χρονη, από το 2010, με νεαρό ο οποίος κατηγορήθηκε για εμπλοκή του σε υπόθεση των «Πυρήνων» και απαλλάχθηκε.

Το δικαστήριο επικαλείται έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα που ανήκε στη θεία της Ηριάννας, στο οποίο διέμενε ο σύντροφος της 29χρονης και ο συγκατηγορούμενός της. Το δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: «Όλοι δεν διατηρούσαν μεταξύ τους μόνο κοινωνικές επαφές, αλλά εντάσσονται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, ανεξάρτητα από τις εκπαιδευτικές επιδόσεις τους». Οι δικαστές στην απόφαση τους καταγράφουν ταξίδια τους στο εξωτερικό και εστιάζουν σε δυο που φέρεται να έκανε ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της Ηριάννας στη Βαρκελώνη «αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Την ημέρα της καταδίκης τους τόσο η Ηριάννα όσο και ο 33χρονος υπέβαλαν αίτημα αναστολής των ποινών τους το οποίο απορρίφθηκε. Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης αναφέρει ότι «Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων των κατηγορουμένων για ένταξη στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία έχει πραγματοποιήσει στα πλαίσια της ένοπλης βίας και του αντάρκτικου πόλης πολλές επιθέσεις σε βάρος επιλεγμένων στόχων με κίνδυνο ξένα πράγματα και κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανόν να διαπράξουν και άλλα σχετικά με αυτά εγκλήματα. Οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν για να τους αποτρέψουν από την τέλεση παρόμοιων πράξεων».

Μάλιστα, οι δικαστές απαντούν στις αιτιάσεις των κατηγορουμένων ότι από τον εγκλεισμό τους θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη τονίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί «δεδομένου ότι δεν αποκλείεται οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εκπαιδευτική και επαγγελματική εξέλιξη, η δε συνέχιση σπουδών στο στάδιο του διδακτορικού για την Ηριάννα αφορά καθαρά την προσωπική της εξέλιξη και δεν τίθεται θέμα βιοπορισμού της. Θέματα υγείας του Π… ήδη προ ετών αντιμετωπίστηκαν μετά τη χειρουργική επέμβαση, με φαρμακευτική αγωγή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

69
σχόλια
 1. avatar σταθης τερζης

  Ο δεξιος ειναι παντα δεξιος και δεν επιδεχεται διορθωσης. Και ειναι οι δεξιοι που γαυγιζουν καθε φορα στο ονομα μιας ασφαλειας που θα μας αλυσοδεσει ολους. Οπως καληωρα τωρα με την Ηριαννα. Αγνοηστε τους τους βρωμιαρηδες.

 2. avatar Λεωνς

  Πάντως εκ'πείρας γνωρίζουμε πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο πολύ αυστηρή με τους υποστηριχτές της συγκεκριμένης ιδεολογίας όταν παρανομούν.
  Νομίζω γιά να την φυλακίσουν θα έχουν στοιχεία..

 3. avatar Siris

  Παιδια πολυ απλο. Την αφηνουμε ελευθερη την παρακολουθουμε και πιστευω ειναι βεβαιω οτι θα κανει τα ιδια. Σε λιγο καιρο θα δουμε τι κουμασι ειναι. Ετσι καθε κστεργαρης στον παγκο του....

 4. avatar Δεν λεμε

  Σου λέει οτι 8-9 άτομα μπορει να εχουν τον ίδιο γενετικό τύπο σε όλο το κόσμο και αδύνατο να υπάρχουν δυο τέτοια άτομα στην Ελλάδα. Καθόλου αοριστία. Η πρόταση ήταν ξεκάθαρη. Ολα τα επιμέρους στοιχεία οδηγούν στο οτι η κοπέλια ειναι ενοχή και πρέπει να φυλακιστεί γι αυτο..Δεν μπορώ να καταλάβω το θεμα σας να μείνει μέσα και να σαπίσει αυτη και όλοι οι άλλοι που σπάνε περιουσίες με το ετσι θέλω. Πιο φασιστες και απο τους φασιστες είστε όλοι εσείς οι αντιφασίστες -αντιεξουσιαστές κτλ κτλ

 5. avatar Λίλη

  και ένας να υπήρχε πιθανότητα να έχει τον ίδιο γενετικό τύπο στον πλανήτη είναι υπεραρκετό για να αθωωθεί ένας άνθρωπος από 13χρονη κάθειρξη. Το δικαστήριο πρέπει να δέχεται μονοσήμαντα τεκμήρια. Δηλαδή τι; Θέλουμε να καταδικάσουμε κάποιον και τον πρασαρμόσαμε στα ευρήματα. Έτσι χάνει το κύρος της η Δικαιοσύνη που καμιά σχέση δεν έχει με τη δικαιοσύνη....

 6. avatar Έλληνας πολίτης ευρωπαϊκής κοπής.

  Αναρχο[...] έχουν τα ηνία της χώρας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα γνωστά.
  Η Ελλάδα είναι 40 χρόνια ένα απολυταρχικό καθεστώς. Κυβερνάται από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς (όπως πολύ σωστά έχει πει ο Χρήστος Γιανναράς) που επιβάλλει το σκότος σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής.

 7. avatar mariasofi

  "δύναται να υπάρχουν το πολύ άλλα 8-9 άτομα με τον ίδιο γενετικό τύπο» και στη συνέχεια της αποφάσεως διαβάζουμε ότι "είναι σχεδόν αδύνατον» να υπάρχει και δεύτερο άτομο με τα ίδια χαρακτηριστικά στην Ελλάδα. αοριστία....

  1. avatar Giakim

   8-9 σε όλο τον πλανήτη!!!

  2. avatar στελιος1900

   Παγκοσμίως 8-9 άτομα.Ποια αοριστια λοιπον;Τουλ υποτιμητικο για τετοιους ψευδοήρωες που αρνούνται εν τελει τη συμμετοχη τους στον "επαναστατικο"αγωνα τους και ζητουν αθωωση.

 8. avatar Νίκος χασαπης

  Ποια ηριαννα και πράσινα άλογα η μισή ελλαδα πρέπει να πάει στα ξερονήσια για διακοπές μέχρι να βγει ο ήλιος απ τη Δύση. Επίσης ολοι οι λάθρο να συλυφθουν και σε αντάλλαγμα φαγητού και ύπνου να μπουν στις εργασίες κοινής ωφέλειας.
  Ακούστε με και δεν θα χάσετε θα με δοξάζεται σε 10 χρονια. Χωρις τα κομμουνια και με δωρεάν έργα η πατρις θα μεγαλουργήσει.

  1. avatar Έλληνας πολίτης ευρωπαϊκής κοπής.

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό κάνει όλη η ευνομούμενη "δύση" (την οποία σημειωτέον παραδεχόμαστε για την οργάνωση και τα επιτεύγματα της) με διαφορά ότι εκεί αυτό λέγεται νόμος και συμμάζεμα ενώ εδώ λέγεται φασισμός.

   10 χρόνια ίσως είναι και πολλά... Σε 5 χρόνια άλλο κράτος.

  2. avatar Douskas John

   Χασαπης 2017 .Το γέλιο συνεχίζεται

   1. avatar Fouskas the great

    Βρες και διάβασε stateless!!! Εκεί το γέλιο είναι μέχρι λιποθυμίας!!!

 9. avatar Όπουλος

  Ρε κυβερνώντες για αυτό βγάλατε τους παρακρατικούς να κάψουν για άλλη μία φορά την Αθήνα; Φορολογούμενος έκανε φέτος δήλωση εισοδήματος και δήλωσε ως εισόδημα από τόκους καταθέσεων 0,24 ευρώ! Διέμενε σε οικία 70 τμ,που του έχει παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ, η μητέρα του, και έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ 1756 κε, με ετήσια αντικειμενική δαπάνη 3.800 ευρώ. Για όλα τα παραπάνω καλείται να πληρώσει 4.470,30 ευρώ.

 10. avatar darkwolf8

  Απο την στιγμη που ειναι ενοχη τοτε πρεπει να φυλακιστει.Σε αλλες χωρες ετσι πραττουν γι αυτο ειναι μπροστα απο εμας.Ετσι πρεπει να κανουν και με αυτους που σπανε περιουσιες.Φυλακη χωρις αναστολη.Να δουμε μετα ποιος θα συνεχισει να τα κανει.Η Ευρωπη μας βλεπει σαν Αφρικη

 11. avatar Dim Kent

  Είναι φυλακή γιατί ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Τελεία.

 12. avatar Goudetsidis Fwths

  Δηλαδή δεν είχε καμία σχέση και κάηκε όλη η Αθήνα πως γίνεται αυτό Αν ήμουν εγώ ή κάποιος άλλος δεν θα ανοίγει ρουθούνι είναι χωμένοι ως τα αυτιά ότι έχει σχέση με την τρομοκρατία αντιμετωπίζεται μόνο με φυλάκιση

 13. avatar Έλλην ο αδικημένος

  Τελικά η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δολιοφθορές, εκτεταμέμες ζημιές , διαδηλώσεις,τρομοκρατία κ.α , από τους αντεξουσιαστές και τους αναρχικούς δικαιώνουν την απόφαση.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΗΡΙΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.Επειδή όμως έχει σχέση για την τρομοκρατία οι σύντροφοί της κάνουν αυτά που κάνουν.Και επειδή η κυβέρνηση είναι με το μέρος της ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ.Θέλουμε να μάθουμε το επίθετό της και ποιανής οικογένειας είναι παιδί.ΑΥΤΑ

 14. avatar kapoios

  είναι στη φυλακή επειδή έπαιζε με τα όπλα τρομοκρατών με τους οποίους συζούσε και αποκλείεται να μην ήξερε επιπλέον τις παράνομες ενέργειές τους και πιθανώς να συμμετέχε και σε αυτές. Βέβαια οι τρομοκράτες αριστεριστές βάζουν βόμβες σε δικαστές-αστυνομικούς-υπουργούς αλλά όταν τους κυνηγάνε σαν κοτούλες τρέχουν στα κανάλια και εκβιάζουν την διακαιοσύνη με πορείες και απειλές!

  1. avatar Ενώ τα “παλικάρια” τα Χρυσαύγουλα…

   Σαν τον... "Καραϊσκάκη" ένα πράγμα... 🙂

  2. avatar XD

   Σωστοτατος!!!!!!!

 15. avatar περιπτερας

  η δικαιοσυνη ανοιξε τους ασκους του αιολου με τις αποφασεις της. πρωτα πρωτα ο ελεγχος ταυτοποιησης του dna καθυστερησε εναμιση χρονο απο την ΕΛΑΣ. η ποσοτητα του δειγματος dna ηταν κατω απο τα ελαχιστα απαιτουμενα ορια αφου οταν ζητηθηκε επανεξεταση η απαντηση της ΕΛΑΣ ηταν πως εχει καταναλωθει πληρως. εκτος φυσικα αν δεν ηθελαν επανεξεταση για να μην φανει η αναξιοπιστια του ελεγχου τους. το dna καποιου μπορει να μεταφερθει πανευκολα μεσω αλλων ατομων σε αντικειμενο με το οποιο ο ιδιος δεν εχει ερθει σε επαφη. τα οπλα που βρεθηκαν σχετιστηκαν με τη ΣΠΦ χωρις να ξερει κανεις γιατι. η αρση του τηλεφωνικου και τραπεζικου απορρητου, η κατ’ οικον ερευνα και η ερευνα στο αυτοκινητο του πατερα της ηριαννας δεν εδειξαν καμια εμπλοκη της στη ΣΠΦ. να κυκλοφορειτε ολοι με γαντια. μην επιτρεπετε σε επισκεπτες να αγγιζουν τιποτα στο σπιτι σας και κερνατε τους καφε σε πλαστικο ποτηρι μιας χρησης

  1. avatar XD

   περιπτερας,επειδη φλιαρεις με αδικαιολογητες δικαιολογιες,Θα το επαναλαβω αποκλειστικα για σενα,για να μη σαλταρουμε εντελως απο ο,τι εχουμε ηδη.Αν η Ηριαννα ηταν πραγματικα αθωα και δεν ηθελε μπλεξιματα εστω και σαν ιδεα με την τρομοκρατια,θα τους ειχε ''καρφωσει'' ολους απο την αρχη και πρωτα απ'ολα τον δικον της στην ΓΑΔΑ και εκει θα τελειωνε η ιστορια.Αλλα προφανως για να μη αντιδρασει πουθενα, μαλλον το γουσταρε το τρομοκρατιλικι.

   1. avatar περιπτερας

    να καρφωσει τον δικο της στη ΓΑΔΑ? μα ο δικος της οπως λες , ο κωστας, αθωωθηκε αμετακλητα απο τα δικαστηρια για οποιαδηποτε αναμειξη με τη ΣΠΦ. τη συλλαβανε εξαιτιας της σχεσης της με τον κωστα, αυτος ειναι εξω κι αυτη ειναι μεσα. αυτα δεν γινονται πουθενα

    1. avatar XD

     περιπτερας,παλι χανεσαι.Δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι ο δικος της,αλλα το γεγονος πως ενω ηξερε ΤΙ ΗΤΑΝ ο δικος της,δεν ειπε τιποτα σε κανενα και δεν ''εδωσε'' κανενα.Αν το εκανε αυτο τωρα τα πραγματα θα ηταν εντελως διαφορετικα και για εκεινη και για τον Κωστα και για την Δικαιοσυνη.Ομως απο οτι φανηκε,η Ηριαννα επελεξε να μπλεξει αρα αναλαμβανει πληρως και την ευθυνη της επιλογης της.Η Δικαιοσυνη κανει απλα την δουλεια της συμφωνα με το πως εχουν τα γεγονοτα.Πρεπει επιτελους να μαθει ο Ελληνας τι σημαινει ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΟΥ,ειτε αφορα συντροφο,ειτε ψηφο,ειτε οτιδηποτε αλλο στη ζωη εχοντας το θαρρος των οποιων συνεπειων.

     1. avatar περιπτερας

      σε ενδιαφερει ΤΙ ΗΤΑΝ ο δικος της λες. ο δικος της, λοιπον, οπως σου εγραψα, οπως αποφανθηκαν αμετακλητα τα δικαστηρια ΗΤΑΝ ΑΘΩΟΣ.

     2. avatar XD

      περιπτερας,αρα μονο η Ηριαννα ηταν κοντα σε τρομοκρατικη οργανωση.Οποτε το δικαστηριο σωστα απεφανθη τοσο για εκεινη οσο και για τον συντροφο της.

     3. avatar περιπτερας

      αρα πεταει ο γαιδαρος. οσες φορες κι αν σε διαψευσω, παλι η απαντηση σου θα ειναι "σωστα μπηκε μεσα η ηριαννα που ειχε σχεση με τον αθωο". κιμ πατα το κουμπι!

 16. avatar ΤοΕίπαμεΚιΑυτό

  Σύμφωνα με το DNA είναι μόνο 99,99999985025201% σίγουρο ότι ήταν της Ηριάννας

 17. avatar despoticos

  Οι δικαστες ειχαν αποδεικτικα στοιχεια και επρεπε να την καταδικασουν.
  Αυτο που ειναι περιεργο ειναι η ποινη.

  13 χρονια καθειρξη επειδη ειχε κακες παρεες και αγγιξε ενα οπλο?

  Τρια χρονια με αναστολη το πολυ επρεπε να της ριξουν.

  1. avatar KostasPiraeus

   Προφανώς, αγνοείς παντελώς τις άκρως επιβαρυντικές ποινές που αφορούν πράξεις τρομοκρατίας..... Αλλά μην ανησυχείς. Δεν θα αργήσει να βρεθεί εκτός η "αγωνίστρια" να συνεχίσει τον αγώνα της κατά του κεφαλαίου και μπλα μπλα μπλα....

 18. avatar KostasPiraeus

  To DNA της βρέθηκε σε γεμιστήρες ΑΚ και οι μισοί της κυβέρνησης ουρλιάζουν για την αποφυλάκισή της..Ρε άχρηστοι νεοέλληνες τι νούμερα ψηφίσατε επειδή πιστέψατε ότι θα σας χαρίσουν τα χρέη;Ρε άχρηστοι, μήπως να σας περνάμε από τεστ IQ πριν πάτε να ρίξετε την κ@λ@ψήφο σας στην κάλπη;

 19. avatar Vrennus

  Εγώ πάντως καλού - κακού δεν θα το κάνω εκείνο το ταξίδι στη Βαρκελώνη, πού ξέρεις τι μπορεί να σου φορτώσουν μετά. Άσε που μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις κομμένα και τα Παρίσια και τα Λονδίνα, η μισή Ευρώπη δηλαδή.

 20. avatar XD

  Η Δικαιοσυνη επραξε πολυ αυστηρα μεν αλλα πολυ σωστα.
  Θα παραθεσω τα σημαντικοτερα σκεπτικα για να καταλαβετε.
  1. Στην ακμή και στα χείλη του γεμιστήρα, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό του οποίου ο γενετικός τύπος STR ταυτίζεται ως προς τα κοινά STR που προσδιορίστηκαν με το γενετικό τύπο της Ηριάννας.
  2. Όπως υπογραμμίζει στην απόφαση του το δικαστήριο είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει και δεύτερο άτομο με τα ίδια χαρακτηριστικά STR της Ηριαννας στην Ελλάδα.
  3.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων των κατηγορουμένων για ένταξη στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία έχει πραγματοποιήσει στα πλαίσια της ένοπλης βίας και του αντάρκτικου πόλης πολλές επιθέσεις σε βάρος επιλεγμένων στόχων με κίνδυνο ξένα πράγματα και κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανόν να διαπράξουν και άλλα σχετικά με αυτά εγκλήματα. Οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν για να τους αποτρέψουν από την τέλεση παρόμοιων πράξεων.
  Υ.Γ.
  Για να μη τρελαθουμε εντελως,
  αν η Ηριαννα ηταν πραγματικα αθωα και δεν ηθελε μπλεξιματα εστω και σαν ιδεα με την τρομοκρατια,θα τους ειχε ''καρφωσει'' ολους απο την αρχη στην ΓΑΔΑ και εκει θα τελειωνε η ιστορια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει