Πριν από εννέα μήνες, συνάδελφος του Νίκου Σειραγάκη είχε ενημερώσει τους ανθρώπους του ΑΓΟΡ, σωματείο που υπηρετούσε και ο ίδιος τότε, για τις καταγγελίες δύο οικογενειών οικονομικών μεταναστών σχετικά με τον προπονητή-παιδεραστή.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης,  πρώην manager της ομάδας του Ρεθύμνου, υποστηρίζει ότι περίπου εννέα μήνες πριν από τη σύλληψη του Σειραγάκη, είχε ενημερώσει τέσσερις ανθρώπους του ΑΓΟΡ για τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αστυνομία Ρεθύμνου, αλλά αυτοί τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία, όπως τονίζει. Αποκαλύπτει δε, ότι πριν από έναν περίπου χρόνο είχε μάθει ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε βρεθεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, για άγνωστο σε αυτόν λόγο.

«Δεν έχω ξανακούσει ανάλογο μέγεθος τέτοιας υπόθεσης, μιλάμε για 37-40 παιδιά. Είναι λογικό η κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και το γεγονός αυτό απενεργοποιεί καμιά φορά τη λογική μας. Θέλω καταρχήν να εκφράσω τη συμπάθεια μου στα θύματα αυτού του ανθρώπου και θεωρώ ως “΄θύματα” και την ίδια του την οικογένεια. Επίσης, θεωρώ ως “΄θύμα” και τον ίδιο τον Νίκο Σειραγάκη. Θύμα του ίδιου του εαυτού και του διεστραμμένου πάθους του που δε μπορούσε να ελέγξει. Είναι μία κατάσταση, όπως λένε οι Αμερικανοί, “No Win Situation”, που σημαίνει ότι δεν κερδίζει κανείς», λέει σε συνέντευξή του στο Ρέθεμνος News.

Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα, ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης παραδέχεται ότι ήταν αυτός που γνωστοποίησε στους ανθρώπους του ΑΓΟΡ το γεγονός ότι υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, από δύο οικογένειες, οι οποίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ , κατάγονται από την Αλβανία και τονίζει γιατί και πως πήρε αυτήν την πρωτοβουλία. «Εγώ είμαι αυτός που έκανε στην ομάδα την καταγγελία. Αυτή η καταγγελία δε βασίστηκε σε φήμες και θέλω να το τονίσω αυτό. Εμένα υπέπεσαν στην αντίληψη μου επώνυμες καταγγελίες γονιών στην Ασφάλεια Ρεθύμνου από συνταξιούχο αστυνομικό. Ήταν μεταξύ Φλεβάρη και Μάρτη του 2011. Μου είπε μάλιστα ο άνθρωπος αυτός μεταξύ άλλων, “Βαγγέλη, πρέπει να κάνεις κάτι να προστατευθεί η ομάδα”. Θεσμικά πήγα και ειδοποίησα τέσσερα άτομα της διοίκησης της ομάδας την ίδια ημέρα. Τους είπα το γεγονός και αρχίσανε να δείχνουν μεγάλη δυσπιστία σε αυτά που τους έλεγα. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να με προσβάλουν, σε σημείου του ότι έχω προσωπική εμπάθεια προς το άτομο του, ενώ εγώ τους είπα τις πηγές μου, τις επώνυμες καταγγελίες γονιών και μέσα στο αμέσως επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα διάστημα συναντήθηκα με έναν υψηλά ιστάμενο της διοίκησης του ΑΓΟΡ και του είπα οτιδήποτε ήξερα, με ονόματα», λέει χαρακτηριστικά.