«Παγώνει» προσωρινά, όπως όλα δείχνουν, η έρευνα της κύριας ανάκρισης για την πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας του Ρεθύμνου.

Υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων και όσο η υπόθεση μονοπωλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, κρίνεται σκόπιμο να μην ξεκινήσουν άμεσα οι καταθέσεις παιδιών-θυμάτων της διεστραμμένης δράσης του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη, ώστε να μην στοχοποιηθούν. Εκτιμάται ότι οι πρώτες καταθέσεις θα ληφθούν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας μόλις καταλαγιάσει ο μεγάλος θόρυβος.

Άλλωστε στην παρούσα φάση η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία που διαβίβασε η Ασφάλεια Ρεθύμνου για την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Πατρίς», στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις δεκατριών ανηλίκων-πρόκειται για τα παιδιά που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου της σύλληψης του Σειραγάκη. Πρόκειται για πολυσέλιδες καταθέσεις-έκαστη αριθμεί 8-9 σελίδες-στις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς «οι ημέρες και τα έργα» του προπονητή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη άγνοια του περιεχομένου των επίμαχων καταθέσεων αν και προφανώς σήμερα θα γνωρίζουν τα πάντα.