Μπαράζ ληστειών με τέσσερις πολίτες τραυματίες, σημειώθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στην Αττική.

Στη Ν. Μάκρη, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι 53χρονης Ιταλίδας για να τη ληστέψει, αλλά η γυναίκα αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο δράστης να την πυροβολήσει και να την τραυματίσει στο πόδι. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ η 53χρονη μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στις 6:20 χτες το απόγευμα, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Ολυμπίας 8, άγνωστος προσέγγισε ηλικιωμένο την ώρα που έμπαινε στην πολυκατοικία που διαμένει και αφού τον τραυμάτισε στο πρόσωπο, με συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, του αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο τραυματίας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην Κυψέλη, στην οδό Ραγκαβή 35, τρεις άγνωστοι εισήλθαν σε σπίτι, όπου διέμενε ζευγάρι Ινδών, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου και αφού τους τραυμάτισαν στο κεφάλι με σφυρί αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Σήμερα στις 7 το πρωί, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε αναψυκτήριο στη λεωφόρο Αθηνών 204 στον Κολωνό, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, με το οποίο διέφυγαν.

Τέλος, χθες το βράδυ, έγιναν άλλες δυο ένοπλες ληστείες, σε μίνι μάρκετ στη Γλυφάδα και σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στους Αμπελοκήπους.