Επί έξι ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες της περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, με αφορμή τις οποίες – όπως είναι γνωστό – διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κ. Γεωργαντά εξετάστηκε ταυτόχρονα τόσο από τον επικεφαλής εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη , όσο και από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου , η οποία υπό την εποπτεία του διενεργεί την έρευνα.

Η κ. Γεωργαντά ήταν η πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε και χρειάστηκε- όπως αποδείχθηκε – πολλές ώρες για να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία στις ερωτήσεις των εισαγγελικών λειτουργών.

Εκείνοι από την πλευρά τους στο πλαίσιο τη έρευνας θα διασταυρώσουν τα στοιχεία αυτά με την εξέταση άλλων μαρτύρων τόσο από την Στατιστική Αρχή ,όσο και από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα αν και από ποιά συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν διαπράξει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.