Τα όσα έγιναν στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού περιέγραψε στους αστυνομικούς ο αδερφός του 18χρονου που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό. «Προσπάθησα να τον αποτρέψω να πάει» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο αδερφός του 18χρονου είπε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως φοβόταν ότι θα γίνουν επεισόδια. «Δεν με άκουσε, είδα πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις» συμπλήρωσε.

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς»

Στον Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη
Ο 18χρονος κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή

Ο ανήλικος αδερφός του κατηγορούμενου ο οποίος όμως ήταν εκτός του γηπέδου όταν έγιναν τα επεισόδια υπογράμμισε: «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Την ίδια στιγμή οι έρευνες των Αρχών για τον «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια. Άτομα που έχουν καταθέσει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, «φωτογραφίζουν» έναν νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.