Συναγερμός σήμερα στις Αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου σε χώρο γραφείων, επί της οδού Τζαβέλλα στο Κάτω Χαλάνδρι Αττικής. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση περισυλλογής του ύποπτου φακέλου. Κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με την Ειδική Ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Ο συναγερμός σήμανε στις 12:22 στην Πυροσβεστική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, άτομο που πήγε να παραλάβει έναν φάκελο από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Χαλάνδρι, με παραλήπτη την πρεσβεία του Ισραήλ, είδε σκόνη μέσα σε αυτόν. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση περισυλλογής του ύποπτου φακέλου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι με ειδικό εξοπλισμό από την ομάδα ΧΒΡΠ της ΕΜΑΚ και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για την περισυλλογή του φακέλου, την απολύμανσή του και την παράδοσή του για περαιτέρω έλεγχο στα εργαστήρια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το άτομο που παρέλαβε τον φάκελο μέχρι στιγμής δεν έχει νιώσει κάποια αδιαθεσία, ερεθισμό ή τσούξιμο στα μάτια. Το κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι έχει κλείσει και στο σημείο έχουν μεταβεί 13 πυροσβέστες με την ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.