Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην Κεφαλονιά για τηλεφωνικές απάτες, με επιτήδειους να αποσπούν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων -που προειδοποιεί για επαγρύπνηση- σε δύο υποθέσεις, άγνωστοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με πολίτες, εμφανιζόμενοι ως λογιστής και υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρίας και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος και επιστροφής χρημάτων, αντίστοιχα, έπεισαν τους παθόντες, από τους οποίους απέσπασαν τα χρηματικά ποσά των 800 και 3.980 ευρώ.

Σε μία ακόμη περίπτωση, άγνωστος απέστειλε απατηλό μήνυμα σε ανυποψίαστο πολίτη, χρησιμοποιώντας στοιχεία γνωστού σε αυτόν πρόσωπο, πείθοντας τον να του αποστείλει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με καταγγελία, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε από πολίτη το χρηματικό ποσό των 2.482 ευρώ ως προκαταβολή για πώληση αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η παραπάνω αγοραπωλησία.