Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αναζητάει έναν νέο Πάνο Καμμένο».

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στ. Αραχωβίτης δηλώνει ότι στην “προοδευτική” διακυβέρνηση στο πλευρό του κ. Βαρουφάκη, “χωράει” και ο κ. Βελόπουλος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο.

«Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη», τόνισε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό στούντιο της alepa.gr στη Σπάρτη και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρακάκη, ερωτηθείς εάν το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, απάντησε: «Με όλες τις δυνάμεις. Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει».

Εντούτοις, μετά από αντιδράσεις από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη Λακωνία. ο κ. Αραχωβίτης, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό» λέγοντας για τη δήλωσή του ότι «η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική».