Απάντηση στο σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα δεχθεί ο πρωθυπουργός τηλεμαχία με τον κ. Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας παραχαράσσοντας εντελώς την αλήθεια αγνοώντας την ιστορία και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών βάζει διλήμματα. Αυτό που δεν έχει τολμήσει να πει είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Ποιος είναι ο ικανότερος και καταλληλότερος. Πότε η χώρα είχε πιο ενισχυμένης την θέση της στο διεθνές περιβάλλον; Πότε η ελληνική κοινωνία είδε μια τόσο αποτελεσματική στήριξη και το κράτος να λειτουργεί ουσιαστικά; Σε αυτά αποφεύγει να αναφερθεί σε αυτά ο κ. Τσίπρας αλλά και αποφεύγει και την σύγκριση. Αυτή η σύγκριση κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αντικείμενο μόνο μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης και αυτό, είναι ενδεικτικό της αλλόφρονας τάσης που έχουν υιοθετήσει», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θεωρώ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και οδηγεί την χώρα σε εκτροπή και έτσι ακολουθώ την τακτική απονομιμοποίησης του κοινοβουλίου για να μην συζητήσω στο ναό της δημοκρατίας με αυτόν που κατηγορώ ως υπεύθυνο για την δημοκρατική εκτροπή. Δηλαδή, με αυτόν που κατηγορώ δεν συζητώ στο κοινοβούλιο αλλά συζητώ στα τηλεοπτικά κανάλια.

Έχουν γίνει οι περισσότερες αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο. Νομίζω είναι πάνω από 80 στο επίπεδο αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να φυγομαχήσει από εκεί. Μίλησε για παραδοξότητες και όσο επιλέγει είπε την τοξικότητα εμείς θα διαχειριζόμαστε τις κρίσεις και θα ακολουθούμε τακτικές που θα ενισχύουν την κοινωνία».