Τρέχει και δεν φτάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι ελάχιστος, μόλις δύο μήνες εκ των οποίων ο ένας είναι ο τρέχον Αύγουστος που οι περισσότεροι απολαμβάνουν τη θερινή ραστώνη. Έχοντας λάβει το χρίσμα επισήμως μόλις χθες από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πρέπει πολύ σύντομα να κλείσει το ψηφοδέλτιο και να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του την προεκλογική καμπάνια και αμέσως μετά θα πρέπει να αρχίσουν να βιντεοσκοπούνται τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ και να γίνει η απαραίτητη φωτογράφιση για τις αφίσες και τα social media.

Το Μέγαρο Μαξίμου εγγυήθηκε στον κ. Χαρδαλιά ότι θα του παράσχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Άλλωστε μετά την αφαίρεση του χρίσματος από τον Γιώργο Πατούλη, η εκλογή Χαρδαλιά αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από ‘κει και πέρα, βάσει των προθεσμιών που θέτει ο νόμος θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων. Ένα μέρος των προσώπων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του αποσυρθέντος από την κούρσα Πατούλη θα συστρατευτεί με τον κ. Χαρδαλιά, ωστόσο θα υπάρξει από τον ίδιο αξιολόγηση και βέβαια θα προσθέσει αρκετά δικά του ονόματα.

Θυμίζουμε ότι χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και του ανέπτυξε το όραμα και τις προτεραιότητες για την Περιφέρεια Αττικής. Μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε μέσω ανάρτησης στα social media τον κ. Μητσοτάκη για την στήριξή του και τόνισε πως «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας». Από την πλευρά του ο ίδιος ο πρωθυπουργός έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως: «Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής @nhardalias συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».