Για τους Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, στην Αίγυπτο, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

«Αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών», γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αρχικά, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, είπε πως «έχει ενεργοποιηθεί με εντολή μου μονάδα διαχείρισης κρίσεων που βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΕ αλλά και συνεδριάσει δύο φορές την ημέρα» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη μέλη για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού.