Ορεξάτος ήταν έμαθα προ ημερών στην ακριτική Φλώρινα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» του δημοσιογράφου και διευθυντή της Εστίας, Μανώλη Κοττάκη. Πολλοί ζήτησαν την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν αλλά ο ίδιος ήταν σιωπηλός και δεν θέλησε να μιλήσει πολιτικά. Μπήκαμε στον πειρασμό και ρωτήσαμε έναν πολύ δικό του άνθρωπο για το τι σκέφτεται να κάνει και κυρίως εάν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2023.

Τι μας είπε; Ο πρώην πρωθυπουργός κλίνει κατά πάσα πιθανότητα στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές. Μάλιστα μάθαμε ότι αυτό συζητήθηκε αρκετά και σε πρόσφατη συνάντησή του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και μέντορά του, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. Τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά πλέον εάν το δει κανείς με πιθανότητες, όπως είπε η ίδια πηγή, η μη υποψηφιότητα έχει πλέον 70-80%. Ίδωμεν.

Είναι μια απόφαση δύσκολη για τον Κ. Καραμανλή, όπως το ίδιο σύνθετη είναι και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο χρόνος των εκλογών εάν θα είναι τελικά πριν ή μετά το Πάσχα. Η συζήτηση αυτή ανακυκλώνεται συνεχώς στο Μέγαρο Μαξίμου. Μένει να φανεί πότε θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός που έχει ξεκινήσει και αυτός τον προεκλογικό του αγώνα. Ποια ημερομηνία κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες και ιδίως μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή; Μετά πασχαλινές εκλογές λένε και μένει να φανεί.

Επανερχόμαστε όμως στις υποψηφιότητες και με αφορμή όσα γράψαμε για τον Κ. Καραμανλή, να σας ενημερώσουμε όπως μάθαμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Μεσσηνία. Ποιο είναι το ενδιαφέρον εδώ, επειδή έχουν λεχθεί πολλά για τον γιο του Κωνσταντίνο; Ο Σαμαράς τζούνιορ έχει «κλειδώσει» να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Εάν εκλεγεί που θεωρείται δεδομένο και περιφερειάρχης είναι από τη ΝΔ θα οριστεί αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και έτσι … «στρώνει» τον δρόμο για να είναι μετά υποψήφιος βουλευτής. Έτσι δεν θα του πει κανείς ότι κληρονόμησε την έδρα. Ποιος όμως θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ; Σίγουρα όχι ο νυν Παναγιώτης Νίκας, αλλά συζητείται ο κουμπάρος του Αντ. Σαμαρά, ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης.

Και επειδή μιλάμε για περιφέρειες, η είδηση που μάθαμε είναι ότι πλώρη για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έβαλε ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας. Γιατί μας αφορά αυτό; Διότι εκεί θα έχουμε μια μεγάλη μετακίνηση. Λέγαμε χθες για την Α’ Αθηνών και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο πρώην επίτροπος ήθελε Α’ Αθηνών, αλλά μου τηλεφώνησε άνθρωπος που έχει σχέση με το Μαξίμου και μου είπε, ότι θα τον δούμε στην Ηλεία. Ψάξαμε σήμερα και μάθαμε ότι όντως ισχύει. Απλά δεν έχει κλειδώσει οριστικά και εκκρεμεί συνάντηση του πρώην κοινοτικού επιτρόπου με τον πρωθυπουργό. Στην Ηλεία θα επανέλθει και μάλιστα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο μετά από χρόνια ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.