Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στην Α’ Αθηνών στο ευρύτερο περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023. Μαθαίνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε νέα δεδομένα που δείχνουν πολλά για τα μελλούμενα. Άνθρωπός μας που «πέρασε» από το τρίγωνο του Κολωνακίου, «Da capo», «Βιβλιοθήκη» και στην αρχή του πεζόδρομου της Μηλιώνη, στο καφέ Pit, κλασσικό στέκι του Νικήτα Κακλαμάνη, άκουσε πολλά και μας τα μετέφερε.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει μεγάλη κινητοποίηση για την κοπή της πίτας του πολιτικού της γραφείου το απόγευμα της Πέμπτης, στο Athens Plaza και θα πάνε πολλοί καραμανλικοί, ενώ την ίδια στιγμή τρέχει εντατικά και ο Βασίλης Κικίλιας μαζί της για την πρωτιά. Το ενδιαφέρον όμως εδώ είναι ένα νέο δίδυμο που έκανε εσχάτως την εμφάνισή του και είναι: Κυριάκος Πιερρακάκης με Άννα Ροκοφύλλου. Είναι δυο πρόσωπα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και η πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, που προωθεί το κεντρικό σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Κυρ. Πιερρακάκης θα στηριχθεί, έτσι κι αλλιώς, καθώς είναι εκλεκτός του πρωθυπουργού για το έργο που έχει προσφέρει, αλλά σχέση υπάρχει και με την Α. Ροκοφύλλου καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έχουν στενές φιλικές σχέσεις με τον Κυρ. Μητσοτάκη και την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Έχουμε και άλλα όμως… και αφορούν την πίεση που δέχεται ο Νικ. Κακλαμάνης που έχει όμως αντοχές και δεν καταλαβαίνει από εσωκομματικά κτυπήματα. Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει την προτίμηση του κεντρικού συστήματος εξουσίας σε Πιερρακάκη και Ροκοφύλλου είναι ότι ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τεντόμας που είχε αποφασίσει να είναι υποψήφιος και μάλιστα πριν από εβδομάδες το διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά, δε θα είναι στη λίστα και θα μείνει στο Δήμο δίπλα στον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο και θα δείξει τις επόμενες ημέρες που θα γείρει η πλάστιγγα για το εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι στην Α’ Αθηνών και πάλι μετά από χρόνια, σε μια εκλογική περιφέρειά που θα είναι υποψήφιοι εκ νέου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που στηρίζεται στο σκληρό δεξιό ακροατήριο και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.