«Προϊόν έκτακτης ανάγκης αλλά και πολιτικού καταναγκασμού», χαρακτήρισε τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. και κάλεσε όλες τις πλευρές να τον καταψηφίσουν εκτιμώντας ότι δεν οδηγεί πουθενά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, εντάσσοντας και την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία συμμετείχε.

«Αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε τον Οκτώβριο του 2009 πρόβλημα χρέους και ελλείμματος, το οποίο εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μετέτρεψε σε οξεία κρίση δανεισμού», πρόσθεσε.
«Είναι κραυγαλέες οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ήταν μονόδρομος η προσφυγή στο ΔΝΤ και η κατάσταση που ζούμε σήμερα. Τα υφίσταται ο λαός εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης».

«Διέξοδος υπάρχει, και είναι ο δρόμος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης», τόνισε ο πρώην υπουργός και προέτρεψε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις δοκιμασμένες πολιτικές που προτείνει η Ν.Δ.