Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του Τομάσο Σιόπα. Υπήρξε εξαιρετικός άνθρωπος και λαμπρός επιστήμονας. Με λόγο βαρύνοντα και καθοριστική δράση στην χώρα του, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η συμβολή του στη δημιουργία και την πορεία του Ευρώ ήταν ανεκτίμητη. Επί δεκαετίες η παρουσία του στις οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία ήταν διακριτή. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του. Θέλησε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα να συμπαρασταθεί και έμπρακτα», είπε και πρόσθεσε:

«Ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στην πρότασή μου, πριν από λίγους μήνες, να συνεργαστούμε στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την μεγάλη και πρωτόγνωρη κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Γνώριζε καλά ότι η κρίση που ξεκίνησε στην Ελλάδα είχε διαστάσεις Ευρωπαϊκές. Και συνέβαλε στις προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα σε πρόσφατες Συνόδους Κορυφής για την αντιμετώπιση μιας γενικευμένης οικονομικής κρίσης.

Αισθάνομαι χρέος να αναγνωρίσω την μεγάλη και ανιδιοτελή συμβολή του σε αυτήν την δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα μας. Ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στην προσπάθειά μας και μίλησε δημόσια γι’ αυτή.

Σε αυτήν την προσπάθεια υπήρξε πραγματικός Έλληνας».

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» κατέληξε.