Μετά τη δημοσιοποίηση της παραγωγής εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, του Tayfun που δοκιμάστηκε αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι Τούρκοι τώρα σκέφτονται ακόμη και την απόκτηση πυρηνικών κεφαλών εάν πιστέψουμε τον αναλυτής σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλλάχ Αγάρ ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Θυμίζουμε ότι είναι ο άνθρωπος που κατηγόρησε προ ημερών τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επειδή επισκέφθηκε τη Χίο, τις Οινούσσες, την Παναγιά και τα Ψαρά. Όπως είπε, «οι πύραυλοί μας μπορούν να πλήξουν χώρες που παρενοχλούν ή δείχνουν εχθρική συμπεριφορά» προς την Τουρκία. Mε τον συγκεκριμένο πύραυλο όπως φαίνεται στον χάρτη (σ.σ. που έδειχνε εκείνη την ώρα το βεληνεκές του όπλου), η Τουρκία αποκτά μια μεγάλη δύναμη αποτροπής εναντίον άλλων χωρών. Ο Tayfun θα τους κάνει να πληρώσουν βαρύ τίμημα, όσους δείχνουν επιθετική συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας όπλο αποτροπής, που αυξάνει τη γεωπολιτική θέση της Τουρκίας».

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για την πρώτη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου που έκανε η χώρα του η οποία ίσως καταφέρει στο μέλλον να αποκτήσει και πυρηνικές κεφαλές, που λίγες χώρες σήμερα διαθέτουν παγκοσμίως. «Ίσως αργότερα η Τουρκία καταφέρει να ξεκινήσει παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας και ελπίζω να αποκτήσουμε ικανότητες και με πυρηνικές κεφαλές. Έτσι η Τουρκία θα αποκτήσει ικανότητες πυρηνικής αποτροπής που διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο» ήταν τα λόγια του.