Ευθεία πρόκληση στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής εάν πιστεύει ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις. «Εάν δεν το πράξετε, θα αποδείξετε ότι είστε ένας θρασύδειλος πολιτικός» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ΚΟ του είναι απόλυτα συμπαγής. 

«Ολοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο και αυτό δεν εξαιρεί ούτε τους 300 βουλευτές όταν πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας. Με ρωτήσατε γιατί παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κου Ανδρουλάκη. Γνωρίζετε ότι αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει μόνο ο κος Ανδρουλάκης μέσα από μια απόρρητη διαδικασία. Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί; Η διαδικασία ήταν νόμιμη και αυτό δεν αμφισβητείται. Τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή για να τεκμηριώσουν την παρακολούθηση του κου Ανδρουλάκη και για αυτό απομακρύνθηκαν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο γ.γ. του πρωθυπουργού. Οι λόγοι θα μπορούν να ειπωθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα συνεδριάσει άμεσα και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίρρηση να κληθούν και προηγούμενοι διοικητές της ΕΥΠ για το πώς διαχειρίζονταν ανάλογες λεπτές υποθέσεις. Να έρθει ο κος Ρουμπάτης, ο κος Δραβίλας ( επί διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου) για να μας διαφωτίσουν για τον τρόπο που χειρίστηκαν τέτοιες λεπτές υποθέσεις. Καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις για να γίνει η ΕΥΠ καλύτερη με περισσότερη λογοδοσία και πιο θωρακισμένη θεσμικά. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις για  να συζητηθούν στην εξεταστική επιτροπή όλα αυτά.

Αναφερόμενος ο κος Τσίπρας στην δήθεν θεσμική εκτροπή της διακυβέρνησής μας και στον τρόπο που χειριζόμαστε τα ΜΜΕ, κάνατε πάλι αναφορά στη λίστα Πέτσα. Θα πω ότι σήμερα υπάρχουν 3 πραγματικά δεδομένα: η ΕΡΤ και ο έλεγχός της περιήλθε στις 30/1/2015 στον υπουργό Επικρατείας κο Νίκο Παππά. Ο κος Παππάς παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με τη χειραγώγηση των Μέσων που έχουν να κάνουν με τις τηλεοπτικές άδειες. Εγώ θα δεχτώ το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά παραπέμπεται. Το ίδιο και ο κος Παπαγγελόπουλος. Αυτά είναι τα δικά σας πεπραγμένα σε σχέση με τον τρόπο που χειριστήκατε τα ΜΜΕ. Μιλάτε συχνά για στοχοποίηση δημοσιογράφων, ότι εμείς παρεμβαίνουμε στην ελευθεροτυπία. Ο τέως γ.γ. ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια κατάπτυστη ανακοίνωση που αναφέρθηκε σε μία σειρά από δημοσιογράφους. Το υιοθετείτε; Δεν νομίζω ότι έχετε αίσθηση του δικού σας παρελθόντος.

Κλείνω με μια αναφορά στην τολμηρή παρότρυνσή σας να απευθυνθείτε στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ να ρίξει ουσιαστικά την κυβέρνηση.  Έχουμε περάσει από πολύ δύσκολες διαδικασίες. Η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά και έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε μάχη. Εάν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της ΚΟ μου καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας. Αν δεν το κάνετε είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε. Να πάμε στη συζήτηση 3 ημερών. Και θα πάμε στη συζήτηση 157 βουλευτές μπετόν αρμέ!».