Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών. Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε σχετική ερώτηση του Newsbeast για τα αυξημένα έσοδα τόσο από τη φορολογία όσο και από τον τουρισμό.

Ο κ. Οικονόμου, αναφέρθηκε αρχικά σε όλα όσα έχουν γίνει σημειώνοντας ότι με τον νέο τρόπο τιμολόγησης οι πολίτες θα δουν μειωμένα τιμολόγια στο ρεύμα και είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση τρέχει το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης των πολιτών στην Ευρώπη. «Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι καταγραφές για το Fuel Pass 2», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι όσα πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα.

Στη ΔΕΘ αφού μετρήσουμε σωστά τα στοιχεία ο πρωθυπουργός με σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια θα είναι τα μέτρα που πρέπει να περιμένει η κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών που είναι αντιμέτωποι όπως και οι Ευρωπαίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά.